miercuri, 25 noiembrie 2009

In Tacere


" Tãcerea îsi are vremea ei, si vorbirea îsi are vremea ei " Eclesiastul 3:7
Am inteles ca nu asteptarea sau despartirea, ori nesiguranta,erau cel mai greu de suportat, ci tacerea! Tacerea e atunci cand nu se aude nici o voce, nici un pas, nu se vede
nici un semn...
Soare ascuns in mare, unde esti Tu oare? Nu pot sa suport tacerea Ta , imi sufoca inima...Nici o pedeapsa nu e mai mare decat sa taci! Simt ca nu am sa pot face nimic , sunt atat de slabita...Unde e mana Ta? Unde sunt ochii Tai?
"Dupa norii de manie de ascunzi a Ta fata
ochii Iti cunosc prin aceea masca;
si ei de se abat de la mine,
stiu ca dispret nu voi avea de la Tine!"
John Donne- A Hymn To Christ
De multe ori Dumnezeu ramane in tacere pentru ca noi sa dorim a-L auzi. In perioade grele de asteptare cand se pare ca cerul a amutit, defapt noi suntem transformati, instruiti , disciplinati si pregatiti pentru ceea ce va urma.Dumnezeu stie fiecare eveniment, El stie de ce ai nevoie.Nu! El nu tace!Chiar si cand El nu face nimic ,ceva tot face!
Oamnenilor li s-a dat inteligenta, vointa si resentimente care se pot impotrivi Lui Dumnezeu, insa ni s-a cerut sa credem. Singura consolare si indemn care ne-a fost dat sa putem rabda in tacere momentele grele de asteptare este vocea blanda a Iubitului sufletului nostru care spune: "Ai incredere in Mine!"
Cu toate ca in momente grele noi avem impresia ca suntem parasiti de Dumnezeu undeva in interiorul nostru suntem cumva linistiti ca El vegheaza!" Bine este sã astetpti în tãcere ajutorul Domnului." Plangeri 3:26...ca apoi sa vezi credinciosia Lui in binecuvantarile ce vor urma.
Dumnezeu se abtine, se ascunde, plange...De ce? Pentru ca doreste ceva ce niciodata nu poate castiga cu forta si aceea e credinta noastra! Dragostea ascunsa a lui Dumnezeu este profund descoperita in cuvintele lui Meister Eckardt :" Dumnezeu este asemenea unei persoane care isi drege glasul in timp ce sta ascunsa tradandu-si prezenta in felul acesta."
Tace Dumnezeu?Astazi am auzit un glas care imi spunea: "Vino dupa Mine..." Dumnezeu urmareste un singur lucru in aceste momnete: dedicarea noastra loiala fata de El! Lilias Trotter spune: " Primul pas in domeniul daruirii este orientarea nu spre om, ci spre Dumnezeu: o cedare totala a tot ce e mai bun in noi."
"Măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit." Evrei 5:8 . In acest verset Biblia ne prezinta un exemplu din care putem avea raspunsurile confuze la intrebarile noastre despre tacerea Lui Dumnzeu in momente grele de liniste.Isus, Fiul lui Dumnezeu care s-a intrupat in chip de om, sa ierte, sa rascumpere, sa impace oameni cu Dumnezeu, facand un mare act de dragoste pentru intreaga omenire.
E normal sa fim confusi, firea noastra omeneasca genereaza toate motivele de indoiala, dar daca nu ar fi asa, nu am avea motive sa ne incredem in Dumnezeu ! "Acolo unde nu mai exista motive de indoiala , nu mai exista nici motive de credinta!"
" Taci inaintea Domnului, si nadajduieste in El." Psalmul 37: 7 " Suspinã în tãcere, dar nu plânge ..."Ezechiel 24:17
De ce nu vrei sa intelegi ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele tau?
"....si atunci stigatul meu a ajuns pana la El, pana la urechiile Lui. El Si-a intins mana de sus, m-a apucat, m-a scos din apele cele mari si mi-a aprins lumina in intuneric. Dumnezeu ma incinge cu putere, si ma povatuieste pe calea cea dreapta." Psalmul 18
" Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie..." Psalmul 34:5

Un comentariu:

  1. "Acolo unde nu mai exista motive de indoiala , nu mai exista nici motive de credinta!"... super tare chestia

    RăspundețiȘtergere