miercuri, 25 noiembrie 2009

Dulcele gust al iertarii






" Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac." (Luca 23:34)
Pana in acel moment nu am inteles de ce era asa de rece. Eram in parc si povesteam cu ea si am concluzionat in doar doua secunde ce se asunde in spatele acestei fiinte : neiertarea. Faptul ca a fost de prea multe ori ranita , a uitat ce inseamna sa fi liber in propriile tale semtimente. Patura aceea mare de resentimente neiertate ii bloca inima si nu mai putea simti cu cei din jur. Amaraciunea, mania si razbunarea a luat locul inimii ei de slujitoare.
Din moment ce refuzam sa acceptam unele lucruri care ne-au ranit si totodata sa iertam, putem ajunge la riscul de a paraliza spiritual. Apoi ne infatisam in fata Creatorului implorandu-I sa ne elibereze din aceasta situatie in care am ajuns cu propriile noastre decizii, refuzand sa inlocuim neiertarea cu dulcele gust al iertarii!
De foarte multe ori este greu sa ierti dar pana nu intelegi ca iertarea e un act de dragoste si niciodata unul de dreptate nu vei reusi sa ierti din adancul inimii . Cand eram mica am fost invatata sa iert politicos cand cineva gresea intr-un fel sau altul dar cand am crescut mare , am intels ca trebuie sa iert din toata inima , chiar daca persoana respectiva nu merita.
Preotii religiosi din vremea lui Isus, simtindu-se amenintati de puterea Lui asupra oamenilor, l-au prins cu scopul de a-L rastigni, dar Isus a ales sa-i ierte, inlocuind amaraciunea cu dulcele gust al iertarii.
Iuda, fiind unul dintre oamenii de incredere a Lui Isus, l-a tradat pentru 30 de arginti, dar Isus a ales sa-l ierte.
Isus, printre altele, se declarase Regele Iudeilor si cand a fost prins, Irod l-a ridiculizat in fata preotilor si invatatorii legii, dar Isus a tacut! Iertand in liniste in inima Lui.
Cand a fost batut cu nuiele, scuipat si batjocorit, iar soldatii romani i-au aruncat cuvinte dure spunand: "Daca esti regele Iudeilor, salveaza-Te pe Tine Insuti." Isus tacea. Iertand. Hainele Lui au fost trase la sorti si Isus a rostit o rugaciune care topeste orice inima de gheata : " Tata, iarta-I, caci nu stiu ce fac." (Luca 23:34) . In primul rand El ierta, iar in al doilea rand El salveaza omenirea prin: IERTARE.
Ieratrea iti poate schimba viata definitiv, te face mai bun, mai bland, mai rabdator, iti aduce in inima pace si linste, dar cel mai important, te inunda de dragoste. Atunci cand suntem raniti si inima nostra este distrusa, Dumnezeu incepe sa ne vindece din interior pentru ca dragostea topeste durerea. Atunci cand incredintezi inima ta ravasita Creatorului, Dumnezeu iti ofera capacitatea de a ierta cu multa dragoste , acolo inauntrul tau si atunci inima ta se face mai buna, iar ce e in interiorul tau iese afara iertand precum si El a facut si nu o singura data!
Nu in ultimul rand, iertarea ne elibereaza de capticitatea trecutului, ne vindeca din interior restaurand prezentul si ne pregateste pentru viitor!
"Nu exista groapa prea adanca, incat dragostea lui Dumnezeu sa nu fie si mai adanca. Dumnezeu ne va da dragostea prin care vom fi capabili sa-I iertam pe dusmanii nostri!" E. Smith, "History"
"Înţelepciunea face pe om răbdător, şi este o cinste pentru el să uite greşelile. "Proverbele 19:11

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu